Tarieven en vergoedingen

Om in aanmerking te komen voor een vergoeding van je zorgverzekeraar is een verwijzing van de huisarts noodzakelijk. Ook dient er sprake te zijn van een psychisch probleem dat onder de verzekerde zorg valt, zoals bijvoorbeeld een traumagerelateerde stoornis (een zogeheten DSM 5 diagnose).

De behandelingen die psychologenpraktijk Veenstra biedt vallen onder de basisverzekering van de Zorgverzekeringswet als Generalistische Basis GGZ (GBGGZ)

Wanneer blijkt dat je klachten niet in aanmerking komen voor behandeling binnen mijn praktijk zal ik je doorverwijzen, bijvoorbeeld bij ernstigere psychische klachten zoals een psychose of verslavingsproblemen.

In 2022 wordt het zorgprestatiemodel ingevoerd. Na de intake bespreken we de diagnose en hoeveel sessies er vermoedelijk nodig zijn. Meer informatie over het zorgprestatiemodel vind je hier

Het tarief voor no-show is € 50,00 per gemiste afspraak. Afspraken moeten uiterlijk 24 uur voor het tijdstip van de behandeling geannuleerd worden.

In 2022 biedt Psychologenpraktijk Veenstra vergoede zorg voor de BGGZ voor de meeste verzekeraars. Dit betekent dat je behandeling vergoed wordt door je zorgverzekeraar.

Met de volgende verzekeraars heeft psychologenpraktijk Veenstra geen contract: Menzis (waaronder ook Anderzorg en Hema vallen), CZ (waaronder ook OHRA en Nationale Nederlanden vallen), Caresq en ONVZ. Dit betekent dat je behandeling deels of volledig vergoed wordt, afhankelijk van welke zorgverzekering je hebt afgesloten. Ben je verzekerd bij deze zorgverzekeraars en wil je toch in behandeling komen, neem dan contact met me op om de mogelijkheden te bespreken.

Let op; geestelijke gezondheidszorg valt onder het verplichte eigen risico. Ook wanneer er slechts een intake plaats vindt, zul je een gedeelte van je eigen risico kwijt zijn. De betalingsvoorwaarden vind je hier.