Werkwijze

Sinds 2023 is de praktijk gesloten.

Bij psychologenpraktijk Veenstra kon je tot 2022 terecht voor de behandeling van zwangerschapsgerelateerde psychische klachten, zoals angst, somberheid, prikkelbaarheid en trauma.

Tijdens of na een zwangerschap kan het zijn dat je niet goed in je vel zit, dat je veel aan het piekeren bent of dat nare herinneringen van een vorige bevalling weer naar boven komen.

In het eerste gesprek maakten we kennis en bespreken we je klachten. Daarna kijken we samen naar welke behandeling het beste past. Jij staat hierbij centraal met jouw hulpvraag.

De behandelingen zijn over het algemeen kortdurend van aard. Samen kijken we welke behandelvorm het meest geschikt is. Misschien is dat Acceptance and commitment therapy (ACT) in combinatie met EMDR of misschien past cognitieve gedragstherapie (cgt) beter bij jou.

Ik werk volgens de beroepscode van het NIP (Nederlands Instituut van Psychologen). Ook heeft mijn praktijk een privacystatement en een goedgekeurd kwaliteitsstatuut. Deze zijn in te zien op de praktijk.