Werkwijze

Bij psychologenpraktijk Veenstra kun je terecht voor de behandeling van zwangerschapsgerelateerde psychische klachten, zoals angst, somberheid, prikkelbaarheid en trauma.

Tijdens of na een zwangerschap kan het zijn dat je niet goed in je vel zit, dat je veel aan het piekeren bent of dat nare herinneringen van een vorige bevalling weer naar boven komen.

In het eerste gesprek maken we kennis en bespreken we je klachten. Daarna kijken we samen naar welke behandeling het beste past. Jij staat hierbij centraal met jouw hulpvraag.

De behandelingen zijn over het algemeen kortdurend van aard. Samen kijken we welke behandelvorm het meest geschikt is. Misschien is dat Acceptance and commitment therapy (ACT) in combinatie met EMDR of misschien past cognitieve gedragstherapie (cgt) beter bij jou.

Ik werk volgens de beroepscode van het NIP (Nederlands Instituut van Psychologen). Ook heeft mijn praktijk een privacystatement en een goedgekeurd kwaliteitsstatuut. Deze zijn in te zien op de praktijk.

Psychologenpraktijk Veenstra is verbonden aan Psychologen Almere Stad (PAS). Dit is een centraal aanmeldpunt voor psychologische zorg binnen de Generalistische Basis GGZ (BGGZ) in Almere. Bij PAS werken meerdere zelfstandige GZ-psychologen, waarbij er sprake is van een onderlinge samenwerking en iedere psycholoog zijn eigen praktijk met eigen specialisme en expertise heeft. Bij PAS werken wij nauw samen met de verwijzende huisartsen. Daarnaast werk ik nauw samen met mijn collega Vera Barczuk, GZ-psycholoog.